Koffiezetapparaat kopen? Onze gids van 2020

Koffiezetapparaat kopen? Onze gids van 2020

Koffiezetapparaat kopen? Onze gids van 2020

Hoe werkt een koffiemachine?

Je hebt je waarschijnlijk afgevraagd hoe zo’n kleine machine met één druk op de knop zulke heerlijke, aromatische koffie kan zetten. Elke ochtend geniet meer dan 80 procent van de Duitsers van de smaak van heerlijke koffie uit deze automaten. We willen hier graag uitleggen waarom deze eenvoudige apparaten zo goed werken.

De filterkoffiemachine

Met de filterkoffiemachine gaat dat heel gemakkelijk. Omdat hier het koude water, dat zich in de watertank bevindt, door een verwarmde buis loopt door deze te verwarmen tot ca. 90 graden.

Hierdoor ontstaan ​​dampbellen en wordt natuurlijk druk gecreëerd. Deze druk sluit een terugslagklep in de slang. Hierdoor kan het water stijgen en komt zo van bovenaf op het koffiepoeder, dat zich in het filter bevindt. Dit gaat door totdat het waterreservoir leeg is.

Hoe bedien je een koffiemachine?

Het bedienen van een koffiemachine is echt heel eenvoudig. Zolang de machine functioneel is en er een stroomaansluiting is, kan er niets misgaan. Je hebt alleen extra nodig

  • water
  • Koffiepoeder

Waar wordt het water in de koffiemachine gevuld?

Elke koffiemachine met bonen heeft een waterreservoir, ook wel een watertank genoemd. Hier wordt het koude water gevuld voordat het brouwproces begint.

Dit is vrij eenvoudig omdat de tank kan worden verwijderd en u hem onder de kraan kunt houden. Of je vult een bakje met water en giet het water van daaruit in het waterreservoir van de koffiemachine. Aan de rand zie je markeringen die niet overschreden mogen worden.

Welke koffie vind ik het lekkerst?

Het kiezen van de juiste koffiemachine moet altijd gaan over het voldoen aan uw persoonlijke smaak in koffie. Het maakt niet uit of je graag sterke, zwakke, cafeïnevrije koffie drinkt of liever koffie met melk drinkt.

Voordat u een machine kiest, is het alleen uw smaak die beslist en dan gaan wij op zoek naar de perfecte machine voor u. Is het dan de koffiemachine met grinder of liever de capsule, Nespresso machine. U maakt de keuze.

Hoeveel kopjes koffie drink ik per dag?

Dat is een heel belangrijk punt. Hoeveel kopjes moet uw nieuwe koffiemachine kunnen maken? Hoeveel mensen in uw gezin willen hun koffie uit deze koffiemachine halen. Krijg je 4 of 20 kopjes per dag? Dan hangt natuurlijk ook het formaat en de kwaliteit van de aan te schaffen koffiemachine hiervan af. Is het misschien wel een volautomatische koffiemachine die waterreservoirs van meer dan 2 liter kan maken, of is een machine met maalfunctie voldoende?

Hoeveel koffiepoeder heb je nodig voor welke hoeveelheid koffie?

Aantal kopjesAantal theelepelsHoeveelheid koffie in gram
13 tot 46 tot 8
26 tot 812 tot 16
4e12 tot 1824 tot 32
8e24 tot 3648 tot 64

In bovenstaande tabel kun je zien hoeveel koffiepoeder je nodig hebt om een ​​bepaalde hoeveelheid gezette koffie te krijgen. Het wordt gemakkelijk als je bijvoorbeeld een bolletje koffie gebruikt. Er past ongeveer 8 gram in, wat overeenkomt met ongeveer 150 ml koffie.

Wil je je koffie sterker drinken, dan heb je ook meer koffiepoeder nodig. Voor “zwakkere” koffie is natuurlijk ook minder poeder nodig.

Welke koffiemachine heb ik nodig als ik maar een klein beetje koffie wil drinken?

De espressomachine is de juiste keuze voor iedereen die geen grote hoeveelheden koffie wil zetten. Deze wordt in verschillende maten aangeboden en is meestal niet duur. De beste espressomachines komen van het bedrijf Bialetti.

Deze bereidingswijze bespaart veel tijd en energie. De espressomachine neemt weinig ruimte in beslag en kan overal gemakkelijk worden opgeborgen. Uiteraard werken ook de zogenaamde capsule- en koffiepadmachines, waarmee je met één druk op de knop heerlijke koffie haalt. Daar staat tegenover dat deze Nespresso-machines, of liever de pads, niet bepaald goed zijn voor het milieu. En vergeleken met traditionele koffiebereiding met een koffiemachine, een hogere prijs per kopje van rond de 40 cent.

Welke koffiemachine heb ik nodig als ik grote hoeveelheden koffie wil zetten?

Veel mensen komen samen op kantoor, in het clubhuis, bij familiefeesten of in een gedeeld appartement. Dan willen 20 mensen tegelijk koffie drinken. De filtermachine is hier onverslaanbaar, net als de koffiemachine met molen. U kunt bepalen wanneer de koffie klaar moet zijn door de tijd voor te selecteren.

De koffie wordt ook warm gehouden in een soort thermoskan, of door een verwarmingsplaat in een glazen kan.

Wat kost een koffiemachine?

Koffiemachines zijn er in elk prijssegment en met grote kwaliteitsverschillen. Deze zijn niet altijd te bepalen op basis van de prijs.

Er zijn enorme prijsverschillen tussen de individuele fabrikanten en de machinetypes. Eenvoudige filterautomaten beginnen bij 10 euro per stuk in de discounter en eindigen bij rond de 2.000 euro voor de duurste volautomatische koffiemachine.

Typeprijs
Espressomachineongeveer 10 – 130 €
Koffiemachinesongeveer 280 – 2.000 €
Filter koffiezetapparaatongeveer 10 – 170 €
Koffiezetapparaatongeveer 100 – 600 €
Espresso machineongeveer 40 – 300 €
Portie koffiemachinesongeveer 30 – 180 €

De prijzen verschillen ook in termen van hun mogelijke toepassingen. Sommige apparaten laten naast koffiebereiding ook andere warme dranken toe.

Waar kan ik een koffiemachine kopen?

Er zijn veel manieren om een ​​koffiemachine te kopen, of het nu in een speciaalzaak is of in een elektronicawinkel. Ook in grote supermarkten en warenhuizen kan het. Ter plaatse kopen kan voordelen opleveren, maar online verkopen overtuigt meestal met betere prijzen. Op internet vind je tal van winkels van bekende dealers waar je koffieautomaten kunt kopen. Het is altijd de moeite waard om de prijzen te vergelijken.

We deden ons eigen onderzoek en ontdekten dat de meeste koffiemachines op internet werden gekocht bij de onderstaande online winkels:

  • Amazon
  • Media Markt

Hier op onze site linken we naar enkele van deze online winkels voor de gepresenteerde apparaten. Dit geeft je de mogelijkheid om direct te beslissen over de juiste koffiemachine.

De Succes Factor

De Succes Factor publiceert iedere week artikelen over de beste bedrijven en de beste producten uit verschillende sectoren. Op deze manier weet je zeker dat je bij een goede partij koopt of mee samenwerkt. Dit zijn de best presterende producten en bedrijven van 2020!

Gerelateerde bercihten

Beste inductiekookplaat 2020

Beste inductiekookplaat 2020

Beste aircooler 2020 – Complete aankoopgids

Beste aircooler 2020 – Complete aankoopgids

Top 5 tips voor airco energiebesparing

Top 5 tips voor airco energiebesparing

De Succesfactor 3: Vastgoedbranche, Werving- en selectiebranche, PR branche

De Succesfactor 3: Vastgoedbranche, Werving- en selectiebranche, PR branche

No Comment

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *